De Raad van Toezicht van Stichting V.O. Amsterdam-Zuid heeft de heer Bert Schuller per 1 augustus 2019 benoemd tot rector van het St. Ignatiusgymnasium. Samen met de rectoren van het Fons Vitae Lyceum en het St. Nicolaaslyceum vormt hij tevens het bestuur van de Stichting.

Bert Schuller heeft brede ervaring in het voortgezet onderwijs. De afgelopen acht jaar werkte hij als conrector/plaatsvervangend rector bij het Arte College in Almere. Petra Herkströter, vicevoorzitter Raad van Toezicht:

“Bert heeft zich tijdens de procedure laten zien als een open en benaderbare professional, die gepassioneerd is over de ontwikkeling van jonge mensen.”

Het St. Ignatiusgymnasium werd in 1895 gesticht en is één van de vijf categorale gymnasia in Amsterdam. De school telt ruim 800 leerlingen en 77 medewerkers. Herkströter:

“De huidige rector, Anita Swenneker, laat na tien jaar in deze functie een mooie school achter met gedreven medewerkers, betrokken leerlingen en goede resultaten.”

Het St. Ignatiusgymnasium en Stichting V.O. Amsterdam-Zuid verheugen zich op de komst van Bert Schuller en wensen hem alle succes in zijn nieuwe functie.

Voor meer informatie

Koen Klootwijk, bestuurssecretaris Stichting V.O. Amsterdam-Zuid

k.klootwijk@svoaz.nl of 020 644 5151.

www.ignatius.nl / www.svoaz.nl